Туреччина продовжить переговори: Мета Ердогана - організувати зустріч Путіна та Зеленського
14:42 26.09.2022
258

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара продовжує докладати зусилля з організації зустрічі президента України Володимира Зеленського з російським диктатором Володимиром Путіним

Про це повідомляє Anadolu

"Президент (Реджеп - ред.) Ердоган продовжує перемови з путіним і Зеленським. Наша ціль – організувати зустріч двох лідерів для ухвалення рішень на рівні лідерів держав. За наслідки цієї війни розплачується весь світ", - сказав він японським ЗМІ під час пресконференції.

Чавушоглу зазначив, що на сьогодні Туреччина веде перемовини як із Заходом, так і зі Сходом. За його словами, серед деяких західних країн є такі, що виступають за продовження війни в Україні. "Ці гравці вважають, що продовження війни послабить росію. Однак факт в тому, що основний збиток завдано Україні", - зазначив голова МЗС Туреччини.

Він наголосив, що важливим є закінчення війни "на справедливих умовах", додаючи, що території, які зараз перебувають під окупацією росії, є українськими.

24 вересня речник президента Туреччини Ібрагім Калин заявив, що країна не визнає результати псевдореферендумів, організованих росією на тимчасово окупованих територіях України. Він наголосив, що раніше, у 2014 році, Анкара не визнала результати "референдуму" в АР Крим і до сьогодні продовжує "стояти на боці України".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також