Tesla відкликає автомобілі з повним автономним керуванням через ризик ДТП
08:58 17.02.2023
253

Компанія Tesla заявила, що відкликає 362 000 електромобілів в США для оновлення бета-версії програмного забезпечення Full Self-Driving (FSD) після того, як американський регулятор заявив, що система допомоги водієві не дотримується законів про безпеку руху і може спричинити аварії, повідомляє Reuters.

Компанія Tesla заявила про те, що відкличе 362 тисячі автомобілів у США для оновлення бета-версії програмного забезпечення Full Self-Driving (FSD). Це відбулось після того, як регулюючі органи США заявили, що система допомоги водієві неадекватно адаптується до дорожнього руху і такі правила техніки безпеки можуть призвести до аварії.

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху заявила, що програмне забезпечення Tesla дозволяє транспортному засобу "перевищувати обмеження швидкості або проїжджати перехрестя незаконним або непередбачуваним чином, що збільшує ризик аварії".

Акції Tesla вже впали на 1,6% до $210,76.

Відкликанню підлягають електромобілі Model S та Model X 2016-2023 років випуску, Model 3 2017-2023 років та Model Y 2020-2023 років, оснащені програмним забезпеченням FSD Beta або ті, що очікують на його встановлення.

NHTSA попросило Tesla відкликати автомобілі, але компанія заявила, що, попри відкликання, вона не згодна з висновком регулятора. Цей крок є рідкісним втручанням федерального регулятора у програму тестування в реальних умовах, яку компанія вважає вирішальною для розробки автомобілів, здатних їздити самостійно. FSD Beta використовується сотнями тисяч клієнтів Tesla.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також