Італія продовжила заборону на в'їзд для українських туристів
16:08 29.01.2022
267

Уряд Італії на півтора місяця продовжив заборону на в'їзд до країни для громадян України, це стосується навіть тих, хто пройшов повний курс щеплення від COVID-19.

Про це повідомляє сайт МЗС Італії.

Згідно з оновленими даними, Україна відсутня у переліку країн категорії D, громадяни яких можуть відвідувати територію Італії з будь-якою метою. Тож з 1 лютого до 15 березня поточного року Україна й надалі належатиме до країн категорії E, для яких можливий в'їзд до Італії лише з поважної причини. Виключення зроблять лише для українців, які мають посвідку на проживання в Італії, їдуть з офіційним працевлаштуванням, для лікування або навчання чи мають "підтверджені та стабільні" особисті стосунки з громадянами Італії.

Заборону продовжили до 15 березня 2022 року.

Українці можуть потрапити в Італію, якщо доведуть, що мета їхньої поїздки з "поважної причини". Зокрема, потрібно буде надати документи, які підтверджують наявність роботи, навчання чи лікування на території країни.

Окрім того, в Італію пускатимуть тих громадян, які повертаються до місця проживання, мають громадянство ЄС, довідку на проживання в ЄС, чи є близькими родичами громадян ЄС.

Зазначили, що на українців, які провели 14 днів перед перетином італійських кордонів у країнах, внесених до категорій С і D, заборона не поширюється.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також