Польська компанія «переформатовується» на ринок ЄС та України
11:43 18.02.2024
530

 

Польська транспортна компанія Laude планує завозити контейнери до України власними локомативами. Також Laude поступово переформатовується і більш потужно зайвялє про себе на ринку ЄС.

В 2024 році компанія планує розвивати проєкт по перевезенню морських лінійних контейнерів.Також Laude Smart Intermodal буде надалі розвивати приватну тягу в Польщі з можливим виїздом на територію Німеччини, Нідерландів та України по колії 1435 мм.

"В планах на 2024 рік стоїть розвиток проєкту з перевезення морських лінійних контейнерів, не виключаємо можливості та укладання контрактів з морськими лініями для організації депо зі зберігання та перевалки морських лінійних контейнерів на території ЄС, ближче до кордону з Україною , - повідомив  директор департаменту логістики Laude Олексій Гребінец.

Відзначимо, що поряд з філією УЗ "Ліски", компаніями "Левада-Карго" та N'UNIT, Laude входить до числа ключових гравців на ринку залізничних контейнерних перевезень в Україні. В 2023 році польська компанія перевезла територією нашої країни 89,3 тис. TEU вантажів.

Минулого року оператор інформував, що переніс в Україну з рф і країн Центральної Азії активи вартістю 100 млн євро.  Ще 250 млн євро компанія планувала інвестувати в програму економічного обміну між Україною та ЄС.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також