Польща планує збільшити виробництво боєприпасів для підтримки України
20:43 17.01.2024
260

Польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський, виступаючи в Давосі, оголосив, що новий уряд країни розглядає можливості збільшення виробництва боєприпасів та військового обладнання в рамках підготовки нової допомоги Україні, як повідомляє агентство Reuters.

За словами Сікорського, який нещодавно відвідав Україну після призначення у новий уряд, орієнтований на Захід, Варшава розглядає свої відносини з Україною з нової перспективи. "Ми аналізуємо різні варіанти для збільшення виробництва боєприпасів і військового обладнання, а також вивчаємо наявні запаси", - заявив він на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

За даними Reuters, попри те, що Польща вже надавала військову та фінансову допомогу Києву після російського вторгнення, попередній уряд партії "Право і справедливість" заявляв, що обмежується тільки домовленостями про постачання зброї, узгодженими раніше.

Сікорський також наголосив на важливості забезпечення України необхідними ресурсами для ефективної оборони. "Ми переконані та донесли це до наших союзників, що вартість стримування Путіна після можливої окупації України буде значно вищою, ніж поточні витрати на підтримку України", - додав він.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також