Польща і США ведуть переговори щодо програми спільного використання ядерної зброї щодо спільного використання ядерної зброї, - Дуда
15:31 05.10.2022
256

Польща веде переговори зі США щодо участі в програмі спільного використання ядерного озброєння для протидії зростаючим загрозам з боку Росії.

Про це президент Анджей Дуда повідомив газеті Gazeta Polska.

"Перша проблема полягає в тому, що ми не маємо ядерної зброї. Немає жодних ознак того, що ми, Польща, отримаємо її у наші руки у найближчому майбутньому. Завжди є потенційна можливість взяти участь у програмі спільного використання ядерного озброєння. Ми говорили з американськими лідерами про те, чи розглядають Сполучені Штати таку можливість. Тема відкрита", - пояснив Дуда.

За даними видання, програма спільного використання ядерної зброї є частиною політики ядерного стримування НАТО, яка дозволяє країнам-членам, які не мають такої зброї, брати участь у плануванні її використання

У рамках програми країни-учасниці проводять консультації та приймають спільні рішення щодо політики щодо ядерної зброї, утримують технічне обладнання (зокрема літаки, здатні нести ядерну зброю), необхідне для використання ядерної зброї, та зберігають ядерну зброю на своїй території. 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також