Витік на "Північних потоках" був викликаний вибухами - Reuters
09:00 28.09.2022
403

У Німеччині підозрюють, що систему газопроводу “Північний потік” було пошкоджено внаслідок акту саботажу, що може призвести до серйозної ескалації протистояння між Росією та Європою, пише Bloomberg.

Росія перетворила енергію на інструмент війни, тож наразі НАТО уважно слідкує за розвитком ситуації навколо витоку з обох «Північних потоків» у Балтійському морі, та тісно взаємодіє, зокрема, із Данією та із Швецією, - про це у Брюсселі під час зустрічі із політичною групою Прогресивного Альянсу соціалістів і демократів в Європейському Парламенті заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Блінкен також висловив думку, що ці витоки «не матимуть значного впливу на енергетичну стійкість» Європи.

«Витоки газу на газопроводах Північний потік 1 і 2 не матимуть значного впливу на енергетичну стійкість Європи, оскільки США і ЄС інтенсивно працюють над зміцненням енергобезпеки в регіоні та зменшенням його залежності від російського газу. Що критично важливо, ми працюємо щодня – як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі – над енергетичною безпекою для Європи та усього світу», – зазначає Ентоні Блінкен.

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також