Трамп побажав Байдену не заснути на зустрічі з Путіним
13:02 11.06.2021
313

Колишній президент США Дональд Трамп поширив заяву в американській пресі з приводу майбутнього саміту Росії і США в Женеві, який відбудеться 16 червня.

«Удачі Байдену у взаємодії з Путіним - НЕ засни на зустрічі і, будь ласка, передай йому мої найкращі побажання», - написав у зверненні Трамп. Під час передвиборної гонки в США в минулому році Трамп називав свого головного конкурента не інакше як «сонний Джо».

Дональд Трамп в заяві також згадав свою зустріч з Путіним в Гельсінкі в 2018 році: «У нас відбулася чудова і дуже продуктивна зустріч. США багато виграли в той раз, в тому числі повагу президента Путіна і Росії ».

Володимир Путін і Джо Байден зустрінуться 16 червня в Женеві на віллі Ла Гранж. Це буде перша зустріч лідерів двох держав з моменту обрання останнього президентом США. Останній раз політики зустрічалися в 2011 році в Москві: тоді Путін був прем'єр-міністром РФ, а Байден - віце-президентом США.

У березні в інтерв'ю ABC News президент США ствердно відповів на питання журналіста про те, чи вважає він Путіна «вбивцею». Путін відреагував на слова американського колеги через добу: побажав йому здоров'я і процитував дразнилку «хто обзивається - той сам так називається».

Автор: Єва Козаченко
Читайте також