У Великобританії звільнять чоловіка, засудженого довічно за згвалтування і вбивство двох неповнолітніх дівчат в 1980-х
14:01 14.07.2021
685

61-річний Колін Пітчфорк, довічно засуджений у Великобританії за згвалтування двох неповнолітніх дівчат в 1980-х роках, буде звільнений. Про це повідомляє ВВС з посиланням на Раду з умовно-дострокового звільнення Англії і Уельсу.

У заяві зазначено, що в Раді «розуміють біль родичів убитих», проте його члени зобов'язані за законом оцінити, чи буде вихід на свободу чоловіка безпечним, і не можуть змінити рішення суду. Представник Мін'юсту заявив, що в'язнів зазвичай звільняють протягом декількох тижнів після прийняття остаточного рішення.

Барбара Ешворт, мати однієї з убитих дівчат - 15-річної Доун Ешфорт, сказала, що рішення про звільнення Пітчфорка «розчарувало» її, проте злочинець більше не зможе заподіяти їй шкоди.

Пітчфорк отримав довічний термін в 1988 році за вбивство 15-річної Лінди Манн в 1983 році і Доун Ешфорт в 1986-му. Він став першою людиною, яку засудили на основі доказів, отриманих в результаті ДНК-дактилоскопії.

У Пітчфорка залишалася можливість вийти на свободу після 30 років у в'язниці. У 2009 році термін обов'язкового ув'язнення скоротили до 28 років. Після цього його перевели в неназвану в'язницю відкритого типу, а 8 січня 2017 року він подав прохання про звільнення.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також