​Лукашенко на зустрічі з Путіним заявив, що "не париться" через санкції
17:00 13.07.2021
489

Олександр Лукашенко заявив, що Білорусі та Росії не страшні західні санкції. Про це він сказав у вівторок під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Як я колись і говорив, нічого нам з цього приводу паритися. Ми все-таки економіці приділяємо більше уваги, ніж в СРСР, ми на людей дивимося більше. Ми витримаємо. Навіть не витримаємо – ми будемо розвиватися. Це не питання. Сьогодні не вийде монополізувати міжнародний порядок і натиснути на нас. Не вийде! Світ змінився", — підкреслив Лукашенко.

"Всі друзі хороші, але ми своїми мізками повинні жити, як у нас це і виходило", — додав він.

Лукашенко порадів тому, що на тлі санкцій виріс товарообіг Білорусі та Росії.

 

Він також підкреслив, що "економіка Білорусі дуже серйозно прив'язана до російської", і що вони "не рвали зв'язків" з Росією, "як наша південна республіка", а "зберегли взагалі всю промисловість, а подекуди і додали".

Лукашенко також додав, що буде віддавати всі кредити Росії, "чого б це не коштувало".

Як повідомляла "ДС" 21 червня Євросоюз заморозив активи й запровадив візові заборони щодо 78 білоруських офіційних осіб і 8 підприємств.

24 червня завершилася письмова процедура оформлення секторальних санкцій Європейського союзу проти Білорусі.

Європейський Союз розглядає можливість посилення санкційного тиску на Білорусь і режим самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

 

Читайте також