Експлуатували біженців з України: в Іспанії поліція викрила незаконну схему
09:12 23.01.2023
254

В Іспанії поліція ліквідувала мережу, яка експлуатувала українських біженців на нелегальних сигаретних фабриках і займалася контрабандою великої кількості тютюну.

Про це повідомляє Східний Варіант із посиланням на n-tv.de.

Українці, які рятувалися від російського вторгнення, були поселені в тісному тимчасовому житлі та влаштовані злочинною групою на тіньові тютюнові фабрики.

Мережу звинувачують у контрабанді "великої кількості" тютюну і виготовленні з нього контрафактних цигарок, які продавали по всій Іспанії та в сусідніх країнах.

27 осіб було заарештовано в рамках розслідування, яке проводилося за сприяння Європолу. Було вилучено 10 тонн тютюну і 3,5 мільйона пачок цигарок на суму майже 37,5 мільйонів євро.

Розташовані у виноробному регіоні Ла-Ріоха, Севільї та Валенсії, три фабрики були оснащені "передовою технологією" і могли виробляти 540 000 пачок сигарет на день, повідомляє поліція.

У мережі працювали українці, які приїхали до Іспанії нелегально або як прохачі притулку після початку війни в лютому.

"Ці українці жили на фабриках, у тісних збірних будиночках і не маючи змоги покинути приміщення, щоб їх не помітили, працюючи довгі години", - йдеться в заяві.

Лідери мережі відмивали "великі суми грошей" і вели "розкішне життя" на елітному туристичному курорті Марбелья на узбережжі Коста-дель-Соль, додається в заяві.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також