Українцям у Польщі більше не потрібно проходити карантин
16:29 03.12.2021
445

Польща спростила карантинні обмеження для українців після перетину кордону. Проходити самоізоляцію не потрібно вакцинованим особам або при наявності негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр «Перша Віза». ПЛР-тест повинен бути зроблений в українській лабораторії, яка внесе результат в аплікацію додатку «Дія». Документ дійсний 72 години, тест обов’язково повинен бути з QR-кодом.

Інформація про ПЛР-тест у додатку «Дія». Вказано перелік лабораторій у яких можна зробити аналіз для підтвердження ПЛР-тесту в електроному додатку «Дія»: ЕСКУЛАБ, Нова Діагностика, HealthyLab, Смартлаб, Сінево, CSD, Дніпролаб, Ніколаб, ДУ ЛОЦКПХМОЗ, ДУ Полтавський ОЦКПХ МОЗ.

Не вакциновані особи проходили 10-денний карантин, термін міг скоротитися при наявності на 7-мий день, з моменту в’їзду на територію Польщі, негативного результату тесту на SARS-Cov-2. Незмінним залишилися правила для вакцинованих осіб. Вони позбавленні самоізоляції, якщо перетнули кордон через 14 днів після другої дози щеплення. На прикордонному перетині потрібно надати COVID-сертифікат зроблений однією із вакцин дозволених ЄС: Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca, Jonson&Jonson. Інші ПЛР-тести, недійсні довідки вакцинації не звільняють від обов’язку проходити карантин після перетину кордонів. Карантин можуть не проходити особи, які були заражені вірусом SARS-CoV-2 (одужали) не раніше ніж за 6 місяців до дня перетину кордону Республіки Польща. 

Автор: Крістіна Лапікоцька
Читайте також