В Женеві затвердили найвищу мінімальну заробітну плату у світі - 25 доларів на годину
18:30 04.10.2020
301

Виборці в Женеві, Швейцарія, погодили запровадити мінімальну заробітну плату в кантоні, яка еквівалентна 25 доларам на годину -і відтепер вона вважається найвищою у світі.

За даними уряду, 58% виборців у кантоні висловилися за ініціативу встановити мінімальну заробітну плату в розмірі 23 швейцарських франків на годину, яка була підтримана коаліцією профспілок і спрямована на "боротьбу з бідністю, сприяння соціальній інтеграції та сприяння повазі людської гідності ".
Хоча Швейцарія не має національного закону про мінімальну заробітну плату, Женева - четвертий з 26 кантонів, який голосував з цього питання за останні роки після Невшателя, Джури та Тічіно.
"Ця нова мінімальна заробітна плата застосовуватиметься приблизно до 6% працівників кантону станом на 1 листопада", - заявив радник штату Женеви Мауро Поджа в повідомленні CNN.

Communauté genevoise d'action syndicale,  організація профспілок у Женеві, описала результат як "історичну перемогу, яка безпосередньо cтосується 30 000 робітників, дві третини з яких - жінки".
Рішення також високо оцінив Мішель Шаррат, президент Transfrontalier européen Groupement, асоціації робітників, які їздять на поїздки між Женевою та сусідньою Францією.
Шаррат розповів The Guardian, що пандемія коронавірусу "показала, що певна частина швейцарського населення не може жити в Женеві", і аргументувала це тим, що нова мінімальна зарплата - це "мінімум, щоб не опуститися за межу бідності і опинитися в дуже важкій ситуації".

Автор: Єва Козаченко
Читайте також