Демократи в Палаті представників США прагнуть обійти спікера для голосування про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на $95 млрд
19:42 12.03.2024
255

Демократи у Палаті представників Сполучених Штатів розробляють стратегію для подолання опору спікера від Республіканської партії Майка Джонсона, маючи намір проголосувати за законопроект про надання допомоги Україні, Ізраїлю, та Тайваню на загальну суму 95 мільярдів доларів, як інформує Reuters.

Представник високопоставленого демократа в комітеті Палати представників з питань регламенту, Джима Макговерна, повідомив про підготовку спеціальної петиції для винесення цього питання на голосування вже у вівторок вранці. Для її активації потрібно зібрати 218 підписів депутатів.

Макговерн вже ініціював законопроект 15 лютого, який може стати основою для подальшого подання цієї петиції.

Цей процес може розпочатися вже цього тижня, дозволяючи обійти спікера та винести на розгляд питання про фінансування, якщо Джонсон не зробить цього сам.

Республіканський конгресмен Браян Фіцпатрік висловив впевненість у тому, що для реалізації цієї ініціативи знайдеться необхідна кількість підписів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також