Білий дім шукає компроміс: військова допомога Україні у залежності від безпеки кордонів США
20:53 10.12.2023
339

Біла будівля активізує співпрацю з американськими законодавцями, що намагаються досягти двопартійної угоди, щоб забезпечити військову підтримку Україні та Ізраїлю, одночасно підсилюючи безпеку кордонів США.

Сенатор-демократ Кріс Мерфі повідомив Reuters, що Республіканці настоюють на умові серйозних змін у системі безпеки кордонів США разом із додатковим фінансуванням для України. Проте двопартійна група сенаторів, яка намагається досягти компромісу, не досягла значного прогресу перед відходом Конгресу на різдвяні канікули.

"Цього тижня Білий дім почне активніше діяти", - заявив Мерфі, додавши, що важливо з'ясувати, чи підпише президент США Джо Байден будь-яку угоду.

Україна стоїть на межі втрати військової підтримки США через затримку у прийнятті пакетів фінансової допомоги Конгресом. Сенат заблокував початок дебатів щодо пакету допомоги на 106 млрд доларів, включаючи понад 61 млрд на потреби оборони України. Республіканці вимагають жорстких заходів захисту південного кордону США з Мексикою, що призвело до блокування.

Президент Байден різко скритикував такий крок Сенату, вважаючи його політичною грою республіканців. У той же час, Білий дім готовий до компромісів щодо правил перетину кордону, щоб залучити голоси Республіканської партії для затвердження допомоги Україні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також