Байден прибув на саміт НАТО до Брюсселя
14:30 14.06.2021
256

Президент Сполучених Штатів Байден приземлився у Брюсселі, де в понеділок він візьме участь у 31-у саміті Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Згідно з інформацією Білого дому, на саміті Байден має намір підтвердити прихильність США трансатлантичній безпеці та колективній обороні. Також очікується, що в ході саміту Байден проведе особисту зустріч з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

"Ми розглянемо широке коло питань, включаючи Росію, і я думаю, що союзники з нетерпінням чекають консультацій з вами перед зустріччю з президентом Путіним. Ми звернемося до Китаю... Ми всі визнаємо, що значні інвестиції Китая в військовий потенціал, поведінку і зростаючий вплив мають значення для нашої безпеки, ми повинні реагувати на це спільно, як союз", - заявив Генсек НАТО на відкритій частині зустрічі.

Столтенберг додав, що сильне НАТО є важливим для Європи, але також це приносить користь Америці.

Байден погодився із співрозмовником, подякувавши йому за багаторічну службу на чолі організації.

"У нас є нові проблеми, і у нас є Росія, яка діє не так, як ми сподівалися, а також Китай", - підтвердив він, коментуючи слова Столтенберга.

Лідери країн-членів НАТО на саміті у Брюсселі підтвердять свою прихильність політиці відкритих дверей та підтвердять євроатлантичні прагнення України.

Як пояснювали в Альянсі, зустріч не передбачає участі країн-партнерів, саме тому не запрошували представників України або Грузії.

 

Читайте також