Міноборони України розробляє нову систему Е-бронювання
20:44 22.12.2023
343

Міністерство оборони України працює над змінами в системі бронювання працівників від мобілізації, включаючи нову процедуру, повідомляє Європейська Бізнес Асоціація (ЕВА).

За інформацією, отриманою після зустрічі з Ігорем Фоменком, заступником міністра економіки, у ЕВА вказують, що остаточні деталі щодо процедури бронювання ще не встановлені, але вони будуть оголошені, як тільки узгодження буде досягнуто. В даний час розробляється також система електронного бронювання, яка адаптується до будь-яких майбутніх змін.

Експериментальний проект е-бронювання планується на термін два роки, але також будуть доступні традиційні паперові методи бронювання.

У повідомленні йдеться, що зараз можна бронювати до 50% від загальної кількості військовозобов’язаних, з урахуванням точності даних і стану військового обліку. Також бронювання надається підприємствам, які мають статус критично важливих, з можливістю подальшого перебронювання.

ЕВА також зазначає, що у випадку затримок із погодженням бронювань слід вести комунікацію як з Мінекономіки, так і з Генштабом. Інформація про військовозобов'язаних переводиться в електронний формат через систему "Оберіг", над якою працюють Міноборони та Мінцифри.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також