Мер Сокндала в Норвегії здійснив 11-денне велосипедне турне до України, зібравши понад 500 тисяч гривень на підтримку Збройних Сил
12:03 29.07.2023
254

Мер міста Сокндал в Норвегії, Йонас Андерсен Саєд, вже вчетверте вирішив підтримати Україну та її Збройні Сили шляхом організації велосипедного турне. На цей раз він здійснив 11-денну поїздку до села Залізці на Тернопільщині, яке стало містом-побратимом для Сокндала після російської агресії на Україну.

Під час цього подорожі мер Сокндала не тільки велосипедом долав довгі дистанції, але й зібрав 545 тисяч гривень на підтримку українських військових. Разом з ним у турне вирушило авто, передане спеціально для українських Збройних Сил, в рамках норвезької ініціативи "Авто для України".

Зібрані кошти були використані для придбання важливого обладнання, необхідного для військової діяльності. Андерсен разом з головою Залозецької громади Андрієм Ногою придбали два дрони Mavic, комп’ютерне обладнання для артилерії, планшети, тепловізор та генератор. Українські військові були вельми вдячні за такі подарунки, які сприятимуть підвищенню їхньої ефективності та безпеки.

Варто відзначити, що для Андерсена це вже четвертий раз, коли він організовує велосипедне турне до України, збираючи кошти на допомогу українській армії. Після перших трьох поїздок вдалося зібрати близько 150 тисяч норвезьких крон, які врятували життя українському військовому, що потребував термінової медичної допомоги та був доставлений на лікування до Німеччини.

Такі дії мера Сокндала стають прикладом міжнародної солідарності та підтримки важливих цінностей, особливо у часи викликів та потреби солідарності на міжнародному рівні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також