Всеукраїнський "Кубок Чорного Моря" з ММА: участь понад 100 бійців з усієї України
17:59 09.10.2023
255

Всеукраїнський турнір зі змішаних єдиноборств ММА "Кубок Чорного Моря" відбувся в Одеській Юракадемії. Організаторами цього спортивного заходу були клуб спортивної боротьби "Чемпіон", громадська організація "Вільні та Вірні", Федерація змішаних єдиноборств ММА в Одеській області та Одеська обласна федерація боксу.

Учасники турніру включали в себе діючих чемпіонів Європи та світу. Серед почесних гостей заходу були військовослужбовці Збройних Сил України та 11 бригади імені Михайла Грушевського Національної гвардії України.

Організатори відзначають, що залучення військових до спортивно-культурних заходів є важливою складовою їх реабілітації та декомпресії. Одеська обласна Федерація боксу планує і надалі розвивати цей напрямок, щоб забезпечити військовослужбовців відповідною увагою, дозволяючи їм брати участь у змаганнях, тренуватися під керівництвом професіоналів та мати доступ до кращих спортивних зачісок. Також планується надати можливість дітям військовослужбовців приєднатися до спортивних секцій.

"Такі заходи стимулюють і спортсменів, і їхніх родичів. Військові, які перебувають у ротації, отримують позитивні емоції. Наша спільна мета - створити такий простір, в якому ми зможемо покращити фізичну підготовку бійців через спорт", - поділилася благодійниця та журналістка Олена Рабчук-Крилатова.

За словами бойового командира, майстра спорту з боксу та лідера громадської організації "Вільні та Вірні" Віталія Герсака, спорт має стати важливою частиною виховання молоді та сприяти підвищенню загального рівня здоров'я українського населення.

"Чим більше держава підтримує розвиток фізкультури і спорту, тим менше зусиль буде витрачено на закупівлі медикаментів, боротьбу з епідеміями і наслідками нездорового способу життя. Любов до спорту є особливо важливою для виховання молоді, оскільки це не лише збільшує імунітет, але і сприяє самодисципліні, здоровій самооцінці та правильній соціалізації", - наголосив Герсак.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також