МОК призупинив діяльність Олімпійського комітету росії через включення тимчасово окупованих територій України
20:00 12.10.2023
255

На рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) призупинити Олімпійський комітет росії вплинуло включення останнім до свого складу олімпійських комітетів з тимчасово окупованих територій України. Це дійшло до припинення статусу Олімпійського комітету росії як національного олімпійського комітету згідно з Олімпійською хартією, яка визначає правила та умови членства в МОК.

Олімпійський комітет росії більше не має права діяти як національний олімпійський комітет, і це призупинення означає, що він не матиме права отримувати фінансування від олімпійського руху та не може представляти російських спортсменів на міжнародних олімпійських змаганнях під національним прапором. Також це рішення вплине на участь російських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях.

Варто зауважити, що рішення МОК може бути реакцією на політичні та геополітичні події, зокрема на ситуацію в Україні та на питання окупованих територій. МОК підтвердив своє право приймати подальші рішення та заходи в залежності від розвитку ситуації, зокрема стосовно участі окремих нейтральних спортсменів з російським паспортом у майбутніх Олімпіадах.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також