71-річний важкоатлет із Вінниччини виборов золоту медаль на Європейських іграх
16:33 31.07.2019
261

71-річний майстер спорту з важкої атлетики Микола Мельничук із Могилева-Подільського виборов золоту медаль на IV Європейських іграх в Італії.

На IV Європейські ігри, що проходили в Турині, прибули шість тисяч спортсменів з понад 40 країн. Медалі виборювали у 32-х видах спорту.

Вінницький важкоатлет Микола Мельничук виступав у ваговій категорії 81 кг та віковій – 70+. Каже, при зважуванні зафіксували вагу 75,2 кг.

«За золото боровся з поляком, – розповідає майстер спорту. – Інші учасники нашої категорії не вразили результатами, на поміст виходили не більше одного-двох разів. Ми залишилися удвох».

За словами співрозмовника, поляк замовив у поштовху штангу 73 кілограми і впорався з нею. Наш земляк – на один кілограм більше – і теж підняв. У наступній вправі польський штангіст додав ще три кілограм. Однак, не подужав вагу 76 кг.

«Я міг уже не виходити на поміст, бо мав перевагу на один кілограм, втім попросив поставити 77 кілограмів. Саме такий результат записано у протоколі змагань навпроти мого прізвища», - також розповів спортсмен.

В підсумку вінничанин здобув перемогу з результатом у двох вправах 137 кг.

За словами співрозмовника, він «тягає залізо з дитинства». Почалося з бабусиної гирі. Вона притискала нею сир, аби вичавити сироватку. Внук теж пробував її підняти. Сил не вистачало. Разом з братом гартували м'язи. Нарешті в один з днів пудова залізяка піддалася. Після того бабуся уже не могла знайти гирю.

У 1974 році Мельничук виконав норматив майстра спорту. Брав участь у двох чемпіонатах Європи – в Угорщині і Росії. Перед поїздкою до Італії переміг у своїй ваговій категорії на змаганнях майстрів з важкої атлетики (віком 30+) у Дніпропетровську. Встановив два рекорди України у своїй віковій категорії.

71-річний мйстер спорту продовжує регулярно ходити у спортзал. Уже не тільки з сином Олександром, а й з 20-річним онуком Костянтином.

Джерело: газета "Голос України"
Читайте також