У Вінниці влаштують святкування на Івана Купала
09:30 06.07.2022
318

У Вінниці на Івана Купала влаштують дводенні святкування. Вінничан та гостей міста запрошують долучитись до тематичних заходів, які відбудуться у різних куточках міста 6 та 7 липня. Інтерактиви, квести, майстер-класи та святково-обрядові дійства розраховані як на дорослих, так і дітей, - про це повідомляє Вінницька міська рада.

Перелік святкових заходів на 6 липня:

  • О 15:00 на всіх охочих чекає інтерактивна програма для дітей та батьків «Купальський пікнік» в межах проєкту «Мистецьке літо» у с. Вінницькі Хутори.
  • О 16:00 з нагоди свята Івана Купала проведуть святково-обрядові дійства. Розвагу для молоді проведуть на Вишенському озері.

«У цей день відбудеться плетіння віночків, також хлопці та дівчата прив'язуватимуть стрічки та водитимуть хороводи навколо Марени. Окрім того, наприкінці вечора оберуть Містера та Міс Купала. Для цього учасники змагатимуться у різних конкурсах. Наприклад, хлопцям для перемоги доведеться демонструвати, зокрема, власну силу та кмітливість. А ще проведемо лотерею, переможця якої дізнаємося ввечері», – розповіла начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак.

Перелік святкових заходів на 7 липня:

  • О 15:00 відбудеться квест-гра «У пошуках чарівного цвіту». Місце проведення – мкр-н Сабарів.
  • О 16:00 розпочнеться майстер-клас «Ой, Купало-Купалочко, дамо тобі по віночку» – бібліотека-філія №7.
  • О 17:00 відбудеться майстер-клас та урок народознавства «Пливуть віночки над водою» – бібліотека-філія №6.
  • Також о 17:00 розпочнеться театралізоване дійство «Сьогодні Івана, а завтра Купайла» в межах проєкту «Мистецьке літо». Організатор – ЗК «Вінницька централізована клубна система». Місце проведення – с. Великі Крушлинці.

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також