У Вінниці підсилюють заходи з попередження вірусного Гепатиту А
19:00 02.11.2023
395

2 листопада на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Вінниці було ухвалено рішення щодо посилення заходів для запобігання поширенню вірусного гепатиту А.

До цих заходів включено тимчасовий заборону на проведення масових заходів, включаючи ярмарки та інші подібні заходи. Крім того, якщо в закладах дошкільної освіти чи середньої освіти виявлять випадки захворювання на гепатит А серед дітей або персоналу, навчальні групи можуть бути переведені на дистанційне навчання протягом 21 дня.

Також планується провести профілактичне обстеження працівників харчоблоків закладів освіти та підприємств, які надають послуги у сфері харчування для цих закладів, для виявлення імуноглобулінів M до вірусу гепатиту А.

Крім того, буде посилено контроль за прибиранням та дезінфекцією громадського транспорту, і також проведуть дезінфекцію криниць загального користування на території Вінницької міської територіальної громади, в яких виявлено невідповідності мікробіологічним стандартам.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також