На Вінниччині родини загиблих отримуватимуть допомогу з місцевих бюджетів
09:39 09.08.2023
283

На Вінниччині члени сімей загиблих воїнів отримуватимуть допомогу з місцевих бюджетів. На сьогодні таких осіб в області нараховується більше трьох тисяч. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької ОВА..

«На засіданні підтримали рішення про здійснення виплат з місцевих бюджетів:

  • Адресної допомоги для компенсації за пільговий проїзд членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України;
  • Щорічної разової грошової допомоги членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України до Дня пам’яті захисників України у розмірі одного прожиткового мінімуму станом на 1 січня 2023 року на одного члена сім’ї;
  • Щорічної разової грошової допомоги дітям загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України до Дня святого Миколая у розмірі 3 тисячі гривень на одну дитину», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що з 2016 року допомогу регулярно фінансували з обласного бюджету в рамках програми підтримки. Начальник ОВА Сергій Борзов поставив завдання розширити спектр допомоги і підключити до цього місцеві бюджети.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також