Де у Вінниці можуть з‘явитись нові багатоповерхівки?
09:33 01.08.2023
1007

У Вінниці презентували ескізи нової забудови міста. Автори проєкту, опираючись на опитування містян та ВПО і дослідження міського простору, пропонують займати «вільні» території та ущільнювати старі. Зокрема, мова йде про Вишеньку та Старе Місто.

Про це повідомляють у ВМР.

Директор Агенції просторового розвитку Максим Кравчук розповів про основні етапи роботи над новим планом забудови Вінниці. Він зазначив, що над проєктом  працювали майже рік -  роботи розпочали ще влітку 2022 року. Були залучені фахівці національного і місцевого рівнів, представники Вінницької міської ради

Ця робота складається з кількох блоків дослідження. Та частина, котрою займалася безпосередньо Агенція просторового розвитку, стосується аналізу просторового ресурсу на території міста для будівництва житла. Це як аналіз повністю вільних територій, так і потенційні можливості для ущільнення чи то в районах багатоквартирних забудов, таких як Вишенька, чи то в районах садибної забудови – прикладом Старе місто, - зазначив Максим Кравчук.

Він також повідомив, що дослідження були проведені, як серед місцевого населення, так і серед внутрішньо переміщених осіб.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також