Вінницькі медики зможуть консультуватись з фахівцями з європейських клінік
12:37 08.09.2023
268

Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М.І. Пирогова отримала побратима в одній із європейських країн. Такий результат міжнародного заходу Summit of First Ladies and Gentlemen, в якому взяла участь перша леді Олена Зеленська.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Зазначимо, що в рамках саміту вперше відбувся спеціалізованний медичний захід, в якому взяли участь міністри охорони здоров’я різних країн. Україну представляв Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

За його словами завдяки підписаним документами, медики з різних країн світу зможуть обмінюватись досвідом та найкращими практиками.

Меморандум про співпрацю крім Вінницької також підписали медзаклади з Київської, Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської, Львівської, Тернопільської, Рівненської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Щодо країни підписантів, які допомагатимуть Україні то це провідні клініки Франції, Литви, Латвії, Молдови, Північної Македонії, Польщі, Австрії, Данії, Естонії, Ірландії, Швеції, Іспанії, Канади, Ізраїлю та Нідерландів.

Міністр наголосив, що жодна медична система не здатна самотужки впоратися з тими викликами, які щодня ставить перед Україною повномасштабна війна та жорстокість агресора. Це можливо лише завдяки надійній підтримці, яку ми відчуваємо від усього цивілізованого світу.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa
Регіони
Сьогодні, 12:09
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa