На Вінниччині провели майстер-клас для вчителів фізкультури та захисту Вітчизни
20:15 31.03.2024
439

Віідомо, що у Міністерстві освіти і науки України розпочали роботу над оновленням шкільної дисципліни «Захист України»,. На Вінниччині вирішили не чекати, і провели  навчання для пдегогів з метою відвищення їх обізнаності із самозахисту, мінної безпеки, тактичної медицини, військової топографії.

Про це повідомляє Жмеринка.Сitу.

Майстер-класи для вчителів фізкультури та захисту Вітчизни організували фахівці Центру професійного розвитку педагогів.

Консультант центру Павліна Тимощук розповіла про важливий сегмент національно-патріотичного виховання в освітніх закладах та продемонструвала у презентації досвід шкіл Львівщини.

Сьогодні, на жаль, через війну, батьки були б раді, якби їхні доньки і сини вміли накладати правильно турнікет, як поводитися з мінними розтяжками, а також розуміли, як відбити інформаційні атаки ворога. Війна змінила наші пріоритети. Тому в Міністерстві освіти і науки України розпочали роботу над оновленням шкільної дисципліни «Захист України»», – повідомила Павліна Тимощук.

Старший інспектор з особливих доручень відділу вибухотехнічної служби, полковник Головного управління Національної поліції Ігор Підлісний у своєму виступі наголосив на важливості мінної безпеки та інформуванню дітей щодо наслідків вибухонебезпечних предметів та правил поводження з ними.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також