Героїчне перейменування вулиць на Вінниччині: у пам'ять про загиблих захисників
11:38 09.12.2023
293

У Калинівській громаді Вінницької області України відбулася історична зміна в топонімії, що відобразила пам'ять та вшанування героїв, які віддали свої життя за захист України. Рішення про перейменування 129 вулиць було прийняте депутатами Калинівської міської ради, спираючись на пропозиції громадських активістів, сільських громад та спеціальної комісії.

Це важливе рішення передбачало перейменування вулиць, які раніше мали російські або комуністичні назви, на імена загиблих українських захисників, зокрема, тих, хто брав участь у обороні країни в складі 14-ї бригади оперативного призначення "Червона Калина". Імена загиблих героїв, які стали символами мужності та відваги, тепер відзначають певні території селища.

Такі важливі топонімічні зміни стали символом вшанування пам'яті військових, які віддали свої життя за свободу та незалежність України. Вони розкривають історії та подвиги різних українських захисників, їхню невтомну боротьбу за безпеку та мир в країні.

Наприклад, вулиця Тімірязєва тепер перейменована на честь солдата Володимира Даровського, який загинув у боях у Волновасі, відстоюючи оборонні позиції від російських нападників. Провулок імені Некрасова отримав нову назву на честь капітана Сергія Перегончука, який загинув в боях за село Спірне на Донеччині. Ім'я капітана перебуває в пам'яті містян як символ відваги та самовідданості.

Ці зміни у топонімії стали відображенням подяки і шанування за величезні жертви та мужність, що виявили українські герої, а також свідченням їхнього великого внеску у захист та збереження незалежності України.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також