У Вінниці допомагатимуть підприємцям, які «озеленюють» енергетику
12:57 01.10.2023
338

Підприємці, які зареєстровані у Вінницькій міській територіальній громаді та працюють у напрямку встановлення відновлюваних джерел енергії, можуть отримати допомогу від муніципалітету. Граничний обсяг компенсації обмежують  мільйоном гривень.

Про це повідомляють у ВМР.

На черговій сесії Вінницької міської ради затвердили рішення щодо розширення переліку суб’єктів господарської діяльності, які можуть претендувати на допомогу. До списку увійшли представники не лише мікро-, а й малого та середнього бізнесу.

Наше поле діяльності охоплює багато напрямків, серед яких і створення сприятливих умов для переходу суб’єктами мікро-, малого та середнього підприємництва, які працюють у громаді, на роботу з використанням обладнання з виробництва електроенергії з відновлювальних джерел енергії. Мета полягає в економії та раціональному споживанні енергоресурсів, зокрема електричної енергії, обсяг компенсації для бізнесу не може бути більшим за 1 мільйон гривень. Однією з умов отримання компенсації є сплата податків за попередній рік. На компенсацію ми можемо спрямувати 30% від сплачених підприємцем податків до бюджету ВМТГ, але не більше фактичних витрат на придбання обладнання для виробництва електроенергії з ВДЕ”, -  пояснює директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської  ради Максим Мартьянов.

Зазначимо, що в Україні відновлювана енергетика представлена вітряними, сонячними та гідроелектростанціями. До Порядку компенсацій увійшов саме цей перелік.

Нагадаємо, У Вінниці вже є ряд підприємств, які встановили сонячні електростанції для власних потреб, їх загальна потужність складає більше 8 МВт. Це такі суб’єкти господарської діяльності, як GreenCool, Вінницька Харчосмакова фабрика, Солодка мрія, завод Рошен, Фруктона-ВН та інші.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також