Серед найпривабливіших туристичних «магнітів» у Вінниці — проспект Космонавтів
14:59 22.09.2020
307

Приїжджаючи до Вінниці, туристи полюбляють відвідувати не лише музеї та історичні місця, а й гуляти громадськими просторами, які в останні роки у Вінниці активно оновлюються. Соціологічна агенція «Fama» провела маркетингове дослідження туристичної привабливості Вінниці, яке показало, що 24% туристів найбільше сподобались парки, сквери та велика кількість зелених насаджень, йдеться в повідомленні Вінницької міської ради.

Зокрема, серед наймасштабніщших проектів – реконструкція в три етапи проспекту Космонавтів із площею Костянтина Могилка, де оновили і пам’ятник загиблим льотчикам. 

У минулому році департамент маркетингу міста та туризму ВМР спільно з компанією «Moreinfo» розробив та встановив туристично-інформаційні таблички на проспекті Космонавтів. Однією із найчастіше сканованих табличок стала та, що біля фонтану «Сонячна система». За кількістю сканувань цей об’єкт  увійшов у топ-10 по Україні. Місцеві гіди також розповідають, що туристи полюбляють цей оновлений громадський простір, і він навіть включений у маршрут до музею-садиби М. Пирогова.

Також впродовж цього періоду у місто повернули історичну колонну – символ набуття Вінницею Магдебурзького права. Відкрили перший в Україні повноцінний пам’ятник  Головному Отаману військ УНР і Голові Директорії Симону Петлюрі, на честь Героїв Небесної Сотні встановлено скульптурну композицію «Дерево Свободи» на майдані Небесної Сотні.

 Вже не згадуючи про те, що була проведена комплексна модернізація вул. Замостянської, яка стала променадною зоною на Замості так само, як проспект Космонавтів на Вишеньці. 

 Впродовж останніх п’яти років було проведено капітальний ремонт головного входу в Центральний парк, який є улюбленим місцем відпочинку вінничан різних поколінь.

У центрі міста оновили площу Ліверпуль із встановленням арт-композиції на честь «Бітлз». Тепер тревел-блогери, які приїздять до Вінниці, одним з пунктів для відвідування радять туристам саме цю площу.

Крім того, було проведено реконструкцію громадського простору довкола озера Миру. В тому числі тут було проведено очистку самого озера. До речі, водойми почистили і в інших мікрорайонах міста: два озера на Тяжилові, ставки в Пирогово та на П’ятничанах, інформують у ВМР.

Читайте також