Вiнничанка вiддала 7 тисяч доларiв за «звiльнення» сина з полiцiї
18:29 30.01.2019
253

29 сiчня лiтинськi правоохоронцi спiльно з працiвниками управлiння карного розшуку двох чоловiкiв, якi ошукали 77-рiчну пенсiонерку. Зловмисники працювали за популярною телефонною схемою «ваш син потрапив в полiцiю». Понад 7000 доларiв США потерпiла вiддала незнайомцям за «уникнення покарання», - повiдомили у вiддiлi комунiкацiї полiцiї у Вiнницькiй областi .

29 сiчня до районного вiддiлення  полiцiї звернувся житель села Селище Лiтинського району з заявою про злочин. Заявник  повiдомив, що  невiдомий чоловiк зателефонував  до його матерi  на стацiонарний телефон та повiдомив про вчинення ДТП її сином. Аби уникнути вiдповiдальностi  за вчинене правопорушення, зловмисники  запропонували заплатити значну суму  грошей.

Потерпiла зiбрала всi  заощадження та вiддала незнайомцю, аби врятувати сина, якого в цей час не було дома. Понад 7000 доларiв США пенсiонерка вiддала кур’єру, який прийшов до неї додому.

Як розповiв начальник управлiння карного розшуку обласного главку Андрiй Дамзiн, зловмисника разом з подiльником затримали у Вiнницi на орендованiй квартирi. Затриманими виявились   молодики  27 та 26 рокiв,  жителi м.Харкiв.

Зловмисникiв затримано в процесуальному порядку, вирiшується питання про оголошення їм пiдозри.

Наразi полiцiя перевiряє затриманих на причетнiсть до аналогiчних злочинiв на територiї Вiнницької областi.

Слiдчим вiддiлом полiцiї розпочато кримiнальне провадження за ч.2 ст.190 ККУ (шахрайство). За такий злочин затриманим загрожує до 3-х рокiв позбавлення волi.

Наразi полiцiя перевiряє затриманих на причетнiсть до аналогiчних злочинiв на територiї Вiнницької областi.

Читайте також