У Вінниці розпочато традиційне змагання серед легкоатлетів (ФОТО)
12:10 07.05.2019

Незважаючи на негоду, що наробила біди у Вінниці вчора, та її загрозу повторитись сьогодні, юні вінничани прийшли до Центрального міського парку для того, щоб взяти участь у традиційному змаганні серед легкоатлетів.

7 травня у Вінниці, на легкоатлетичному стадіоні у Центральному міському парку відбулась традиційна загальноміська легкоатлетична естафета серед студентів ВНЗ 1-4 рівня акредитації, профтехучилищ та учнів ЗНЗ міста. Захід відбувається щороку з нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом.

  • Сімдесят три роки тому, в 1946 році, вулицями нашого міста вперше пройшла естафета миру.

На церемонію відкриття були запрошені почесні гості, серед яких ветерани спорту та праці, представник комітету  з фізичної культури та спорту Вінницької міської ради, представник Олімпійського комітету, герой АТО та захисник Донецького аеропорту Роман Смішний, а також – героїня Великої Вітчизняної війни, полковниця у відставці та розвідниця Ольга Твердохлєбова.

Ольга першою виступила перед юними спортсменами з вітальним словом.

«Хочу всіх вас поздоровити зі святом Великої Перемоги, яку я зустріла у Берліні! Мене всі питають, скільки мені років. Я не скриваю, але кажу наскільки себе почуваю – «П’ятдесят дев’ять навпаки». Якщо хочете довго жити і так виглядати, як я, по-перше, робіть зарядку, не куріть, будьте добрими та чесними!» - закликала вона усіх присутніх.

У Вінниці розпочато традиційне змагання серед легкоатлетів

Згадала Ольга й найпершу таку естафету, яка проходила у Вінниці.

«Перша естафета, яка була у сорок шостому році, проходила не на стадіоні, а ми бігли по вулицях міста. Я тоді була учасницею змагання, і бігла за спортивне товариство «Спартак», і ми тоді зайняли перше місце. Так що бажаю вам запам’ятати цей день, здоров’я, щастя, благополуччя, і нехай переможе сильніший!» - підсумувала Ольга.

Незважаючи на те, що погода на вулиці дещо погіршилась, усі учасники були в доброму настрої та настроєні на палкі змагання та перемоги.

У Вінниці розпочато традиційне змагання серед легкоатлетів
Читайте також