[vc_row][vc_column][vc_column_text]

У третю річницю масових розстрілів на Майдані вінничани поклали квіти до пам’ятника Героїв Небесної сотні та запалили свічки в пам’ять про тих, хто загинув. У суботу, 18 лютого, на Європейській площі  громадські активісти та небайдужі вінничани згадали про події Революції Гідності.

Один з організаторів проведення акції та сотник Вінницької сотні Артем Михайлов розповів, що окрім покладання квітів мешканці та гості міста вшанують пам’ять Небесної сотні провівши мітинг-реквієм.

- Ввечері ми проведемо мітинг-реквієм, під час якого згадаємо поіменно всіх хто загинув під час тих кривавих подій, запалимо свічки та випустимо у небо повітряні кульки.

[/vc_column_text][vc_images_carousel images="110054,110062,110063,110064,110067,110068,110069,110070" img_size="full"][vc_column_text]

Депутатка Вінницької обласної Ради та громадська діячка Людмила Станіславенко зазначила, що початок Революції Гідності назавжди закарбувався у її пам’яті.

— Я добре пам’ятаю початок Революції Гідності, у той час ми з родиною були в Києві, — сказала Людмила Станіславенко. – На Майдані я побачила сотні людей, які вийшли боротися за своє майбутнє. Вони згуртувалися, аби показати тодішній владі, виключно мирним шляхом, що українці підтримують європейський напрямок розвитку держави. У Вінниці все розпочалось з намету, який активісти встановили у центрі міста. За нашу свободу, у ті лютневі дні, ми заплатили  занадто дорогу ціну. Тоді загинула сотня людей, багато українців отримали інвалідність. Після подій на Майдані ми змінились і нині ми зобов’язані пам’ятати про тих хто тоді віддав найдорожче, що мав за свою державу і тих хто після Майдану пішов боронити Україну на Схід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третю річницю Революції Гідності вінничани поділились спогадами про Майдан

 [/vc_column_text][vc_images_carousel images="110071,110072,110073,110075,110076,110077,110079,110080,110081" img_size="full"][vc_column_text]Артем Михайлов, згадав про події трирічної давнини. За його словами у дні розстрілу активістів він був разом зі своєю сотнею був на Майдані. - Коли розпочались розстріли я був там, тоді наша сотня зайняла периметр барикад які відносились до Інститутської, - поділився спогадами вінничанин. - В той час сотня налічувана близько 400 людей, це саме її бойовий склад, а за всю історії сотні пройшло більше 2000 тисяч осіб. Я бачив як гинули люди, і дякувати Богу, що сам не постраждав. З нашої сотні ніхто не загинув, звичайно були травми проте вони були легкі. Скажу чесно у 20 років, я б не виніс смерті своїх побратимів. Три роки тому почали вбивати беззбройних людей, які вийшли за свободу України та проти режиму Януковича. Про те, що це початок кінця нам сказали 17 лютого, тоді нас лякали, що активістів розганятимуть танками. У той час зникло багато активістів, які вийшли за територію Майдану – це був сигнал, що або будуть зачищати, або розстрілювати. Це був тліючий конфлікт, який переріс в масові розстріли. Нагадаємо, під час Революції Гідності на Майдані Незалежності у Києві загинуло троє мешканців Вінниччини: Леонід Полянський, Максим Шимко та Валерій Брезденюк.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Читайте також