Спроба нелегально перетнути кордон: прикордонники затримали двох українців на шляху до Молдови
17:23 06.05.2024
398

Як повідомив Могилів-Подільський прикордонний загін, 27-річний житель Тернопільської області намагався нелегально проникнути в Молдову, скориставшись порадами через один із месенджерів. Виконуючи інструкції адміністратора, він придбав надувний гумовий човен з веслами та захисний комбінезон. Крім того, 23-річний житель Хмельницького повинен був доставити його до державного кордону.

Ця подорож обійшлася клієнту в 9 тисяч доларів США.

"Використати куплене спорядження не вдалося. Прикордонники Могилів-Подільського загону за допомогою квадрокоптера вчасно виявили та затримали нічних мандрівників, які покинули свій автомобіль і поспішали перенести човен до річки Дністер", - зазначили у повідомленні.

Жителю Хмельницького слідчі Нацполіції вже пред'явили підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України ("Незаконне переправлення осіб через державний кордон України"). За це йому загрожує від семи до дев'яти років позбавлення волі.

Щодо громадянина, який намагався нелегально потрапити в Молдову, складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 204-1 КУпАП ("Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України").

Автор: Павло Петрушко
Читайте також