Геннадій Ткачук: «В Україні потрібно будувати модель сучасної європейської країни»
17:52 23.01.2019
254

В Україні потрібно будувати модель сучасної європейської країни. Про це заявив нардеп Геннадій Ткачук в ефірі телеканалу «Зік».

- На превеликий жаль, у нас в Україні дійсно є олігархат, і треба визнавати, що олігархія це зрощення капіталу і влади. І тому після того, як в нас в Україні і в СРСР будували в свій час розвинутий соціалізм, капіталізм або комунізм, до якого прагнули, він ніде не прижився і нема жодної країни, яка могла б похизуватися комуністичними ідеями, або соціалізмом в чистому вигляді. Дійсно, є певні країни, наприклад, Швеція, в них є високий рівень достатку і держава бере на себе піклування про людей, які не можуть забезпечити себе. Але, принаймні, нам потрібно будувати модель сучасної європейської країни, яка сьогодні існує в Німеччині, Данії, Швеції, Норвегії, Англії тощо. Фактично це є розвинутий капіталізм. В Україні має розвиватися ринкова економіка, і щоб вона показала свою життєздатність і дієздатність у всіх розвинутих країнах світу, - зазначив нардеп.

Як зауважив політик, соціалізм може бути, але треба чітко усвідомлювати, що це не є «безкоштовне нічого».

- Безумовно, держава має взяти на себе певні зобов'язання: доглядати тих людей, які мають інвалідність, піклуватися про те, щоб дитячі садки були набагато дешевші і т.д. Треба чітко розуміти, що в жодній країні світу нема соціалізму як такого. Це міф, який на превеликий жаль, ніде не прижився і ніде не показав свою ефективність. Ми бачимо Кубу, В’єтнам, Північну Корею. Соціалізм – це чистої води утопія, до якої закликають людей, - підсумував Геннадій Ткачук.

Читайте також