Оновлені послуги у додатку "ДІЯ": що обіцяють
10:30 30.08.2022
261

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у колонці для «РБК-Україна» анонсував пʼять нових послуг, які незабаром зʼявляться в застосунку «Дія».

Наразі проходить бета-тестування нових послуг.

  • ЕЛЕКТРОННЕ ПЕНСІЙНЕ ПОСВІДЧЕННЯ

Власники пенсійного зможуть використовувати його для отримання держпослуг онлайн, показувати його в аптеці чи у громадському транспорті. Пенсійні документи старого зразка у вигляді книжечки потрібно оновити, щоби вони зʼявилися у «Дії». У застосунку також відображатимуться і пенсійні, видані після 2014 року.

  • ЕЛЕКТРОННА ПОСВІДКА НА ПРОЖИВАННЯ

У «Дії» відображатимуться посвідки на тимчасове або постійне проживання лише у вигляді пластикової картки із безконтактним носієм. Їх почали видавати після квітня 2018 року. Для того, щоби вони «підтягнулися» у застосунок, необхідно мати індивідуальний податковий номер (РНОКПП). За словами Федорова, незабаром за допомогою посвідки на проживання також можна буде створити «Дія.Підпис».

  • АВТОМАТИЧНА РЕЄСТРАЦІЯ ТОВ

Реєстрації ТОВ у «Дії» буде повністю автоматичною й працюватиме «майже миттєво», зазначає Федоров. Автоматична реєстрація передбачає відсутність у процесі держреєстратора.

  • АНГЛОМОВНІ ДОКУМЕНТИ

Українські документи планують перекласти на англійську мову в межах міжнародної інтеграції «Дії». У Мінцифрі наразі проходять бета-тести декількох документів: закордонного паспорта, техпаспорта та водійського посвідчення.

  • КАРШЕРИНГ

Послугу шерингу авто запустили ще в лютому, до початку повномасштабного вторгнення РФ. Однак тоді з міркувань безпеки реєстри «відімкнули». Тепер послугу повертають у «Дію».

«Наприклад, ви берете авто дружини. Але техпаспорт залишився вдома. Подаєте заявку на шеринг авто в Дії. Ваша дружина робить те ж саме – і техпаспорт з’явиться у вас в застосунку», – каже Федоров.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також