Новий пакет військової допомоги: на День Незалежності США виділять Україні $3 млрд
20:16 23.08.2022
257

Офіційні особи США повідомили Associated Press, що очікується, що про новий пакет допомоги буде оголошено в середу, в день, коли війна досягне шестимісячної позначки, а Україна святкуватиме День Незалежності. За їхніми словами, гроші підуть на фінансування контрактів на дрони, зброю та інше обладнання, яке може з'явитись на полі бою протягом року чи двох.

Загальний пакет допомоги, який надається в межах Ініціативи сприяння безпеці України, може змінитися протягом ночі, але навряд чи значним чином.

На відміну від більшості попередніх пакетів, нове фінансування в основному спрямоване на те, щоб допомогти Україні забезпечити її середньо- та довгострокову оборону.

 

Попередні поставки були зосереджені на більш нагальних потребах України в зброї та боєприпасах, а також стосувалися матеріальних засобів, які Пентагон уже має на складах і вони можуть бути відправлені в найкоротші терміни. На додаток до довготермінової допомоги, яку Україна може використати для потенційних майбутніх оборонних потреб, новий пакет має на меті запевнити українських посадовців у тому, що Сполучені Штати мають намір продовжувати свою підтримку, незважаючи на свої внутрішні суперечки, вказали чиновники.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також