На військовій базі під Кабулом перебуває 12 українців - МЗС
19:00 17.08.2021
275

На військовій базі в околицях Кабула знаходяться 12 українських громадян, які працюють за приватними контрактами. Про це спікер МЗС Олег Ніколенко сказав в коментарі кореспонденту УНІАН.

"МЗС відомо про дванадцять українців, які зараз перебувають на військовій базі в околицях Кабула. Наше посольство підтримує з ними зв'язок і буде інструктувати про подальші кроки, як тільки з'явиться можливість евакуації", - повідомив спікер.


Він уточнив, що це громадяни, які працюють за приватними контрактами.
"Українських військових в Афганістані немає", - підкреслив Ніколенко.

Нагадаємо, раніше українець, який прилетів по роботі в Афганістан, розповів ЗМІ, що зараз відбувається в захопленому талібами Кабулі. Чоловік уточнив, що знаходиться на базі під охороною разом з іншими громадянами, в тому числі українцями.Таліби, за його словами, поки не проявляють агресії до українців, проте поставили свою охорону на базі.


"Також постійно вимагають, щоб ми здали зброю. Але якщо на це підемо, що буде потім - велике питання", - пояснив він.


Поки українців не можуть евакуювати з Кабула - для цього немає ні транспорту, ні доступу до аеропорту. Води і їжі в українців вистачить ще приблизно на тиждень.
Тим часом в російських Telegram-каналах з'явилося відео нібито бійців "української ПВК". Люди на відео знімають ситуацію і розповідають, що таліби випускають бранців з в'язниці. У зв'язку з цим вони переживають за власну безпеку.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також