На Вінниччині викрили незаконне добування граніту
15:03 30.03.2023
311

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Прокурорами Спеціалізованої екологічної прокуратури Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактом незаконного видобування надр, вчиненого шляхом вибуху (ч. 4 ст. 240 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що директор товариства, достовірно знаючи про зупинення спеціального дозволу на користування надрами, в 2019 році уклав договір зі спеціалізованою організацією про проведення вибухових робіт у гранітному кар’єрі в Гайсинському районі та надалі допустив їх проведення.

Унаслідок незаконних дій підприємством незаконно видобуто 47 тис. м3 корисних копалин загальнодержавного значення, чим завдано збитків на суму близько 140 млн грн. 

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, керівнику підприємства загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Досудове розслідування здійснювалося Слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – Управління СБУ у Вінницькій області.

 

 

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також