На Вінниччині відкрили третій навчально-підготовчий курс «Кадетський корпус поліції»
15:37 30.03.2023
276

Сьогодні у Вінницькій області відкрили третій навчально-підготовчий курс «Кадетський корпус поліції». Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної державної адміністрації. 

Проєкт стартував на Вінниччині ще в 2021 році. Він передбачає створення безкоштовних умов для молоді у підготовці до вступної кампанії до вишів МВС.

Цьогоріч більше ста юнаків та дівчат вирішили стати частиною великої родини Нацполіції.

З цією важливою подією кадетів привітав Начальник ОВА Сергій Борзов: «Ви зробили свій вибір – стати поліцейськими. Їхня робота завжди є основою правопорядку у державі, особливо усі це відчули під час війни. Це величезна відповідальність, але водночас і благородна справа. Впевнений, що підготовка, яку ви пройдете, стане потужним стартом для вашого вступу у профільні вузи. Слухайте педагогів і старших офіцерів. Допомагайте людям, адже вони цього очікують від вас. Не бійтеся труднощів – у вас неодмінно все вийде».

Очільник ОВА підкреслив, що в області й надалі підтримуватимуть проєкт кадетського корпусу. Після підготовки кадети мають можливість продовжити навчання у Харківському національному університеті внутрішніх справ, який зараз працює на Вінниччині.

Начальник ГУ НП у Вінницькій області Іван Іщенко, звертаючись до молоді, зауважив: «За цей курс навчання ви отримаєте початкові обґрунтовані знання, що є великим внеском для вступу до вузів системи органів МВС України. Я розумію як важко зробити цей вибір, тим паче зараз, коли в країні триває війна. Нацполіція є складовою частиною сил оборони і разом зі Збройними Силами України, іншими військовими формуваннями, правоохоронними органами, поліцейські боронять територіальну цілісність нашої країни».

Керівник поліції області побажав юнакам і дівчатам легкого навчання та успіхів.

Фото: ОВА

Автор: Анна Бурлака
Читайте також