Міністр закордонних справ Великої Британії звинуватив Іран у постачанні росії зброї
20:38 09.06.2023
253

В п'ятницю Міністр закордонних справ Великої Британії, Джеймс Клеверлі, висунув звинувачення проти Ірану за постачання зброї Росії для ведення війни в Україні.

Заява Клеверлі, яку цитує Sky News, стала першим офіційним звинуваченням Тегерана у наданні військової допомоги Москві. Він зазначив, що Іран забезпечує Росію постійним потоком зброї та боєприпасів, які використовуються для вбивства цивільних осіб в Україні.

Крім того, Клеверлі стверджує, що Росія надає Ірану складні військові технології, фінансову підтримку та поради, які використовуються для загроз на Близькому Сході та придушення протестів. Він підкреслив, що Велика Британія та її партнери вже ввели санкції проти осіб, відповідальних за цю торгівлю зброєю, і будуть продовжувати залучати цей альянс до відповідальності.

Заява Міністра з'явилась після опублікування США супутникового фото, що свідчить про будівництво заводу в Російській Федерації, де виготовляються іранські дрони-камікадзе, які використовуються Росією для атак на цивільну інфраструктуру в Україні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також