Медзаклади Києва щодоби використовують загалом від 35 до 45 тонн кисню
16:28 03.11.2021
320

Сьогодні столичні медзаклади, де лікують хворих на коронавірус,  щодоби використовують загалом від 35 до 45 тонн кисню. Про це мер Києва Віталій Кличко написав на своїй сторінці у Facebook. Він також показав відео про те, як у лікарнях облаштовують кисневі траси. Зокрема, в Київській міської клінічної лікарні №12, інфекційне відділення якої розраховане на 500 ліжок.

«Місто сьогодні робить все можливе, щоб зупинити стрімке розповсюдження коронавірусу. А також – аби забезпечити лікарні та медичний персонал всім необхідним обладнанням, матеріалами та медикаментами. Серед пріоритетних завдань – безперебійне забезпечення відділень, що приймають хворих на COVID-19, киснем. Іще перед першою хвилею пандемії ми розпочали облаштовувати в опорних лікарнях централізовані системи подачі кисню до ліжок. Та встановлювати на території медзакладів великі резервуари для рідкого кисню.  Бо кожне ліжко з киснем – це врятоване життя пацієнта», – наголосив Кличко.

 

Він зазначив, що сьогодні в столиці з 6050 ліжок, підготовлених для лікування хворих на коронавірус, 88 % уже оснащені системою подачі кисню.

Кошти на це виділяє і місто, і держава. Зокрема, Київ отримав 54 мільйони гривень на ремонт та встановлення кисневих трас в медзакладах. Аби кожне відділення, кожне ліжко було під’єднане до кисню.

«Зазначу, що сьогодні міські лікарні щодоби використовують загалом від 35 до 45 тонн кисню. За словами лікарів, це майже втричі більше, ніж під час попередньої хвилі вірусу. І це – колосальні обсяги. Тому ми працюємо, щоб постійно поповнювати запаси кисню. Також керівники лікарень постійно комунікують між собою та з Департаментом охорони здоров’я КМДА. Туди, де виникають проблеми, одразу направляють додаткові запаси кисню, – повідомив мер. –  Кисень у місті поки є. Ми уклали попередньо договори з різними підприємствами на його постачання. Втім, у разі стрімкого збільшення кількості хворих, які потребують кисневої підтримки, – а сьогодні ліжок з киснем у столиці заповнено майже 75% – фахівці не виключають, що може виникнути проблема нестачі кисню. Тому ми продовжуємо працювати, щоб перебоїв із киснем в столичних медзакладах не було», – підкреслив Віталій Кличко.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також