Надія Лисецька: «Пишаюся тим, що я вінничанка!»
19:30 19.11.2018

Ми уважно слідкуємо за перебігом фотопроекту «City Style» Костянтина Ревуцького, що створюється за підтримки Людмили Станіславенко, і продовжуємо серію інтерв’ю з його учасниками. Показати Вінницю під новим кутом, з нового, цікавого ракурсу – ось мета проекту. Цього разу наш кореспондент поспілкувався з Надією Лисецькою, бізнес-вумен та президент ГО «Вінницький клуб ділових людей».

Про жінок у бізнесі, про те, наскільки привітною до молодих бізнесменів є Україна, та, звичайно, про Вінницю та участь Надії у проекті читайте в нашому ексклюзивному інтерв’ю!

- Розкажіть, будь-ласка про свою роботу. Наскільки нам відомо, ви займаєтесь сільгосптехнікою та біопаливом. Чому саме ця галузь?

- Люблю природу й чистоту. Окрім того, це перспективний та актуальний напрямок бізнесу. Всі прогресивні компанії починають використовувати альтернативні джерела енергії, і саме біопаливо у вигляді брикетів з соломи є гарним рішенням для аграріїв.  Адже переробляти залишки соломи на полях в «золоте вугілля» є прибутковим та екологічним бізнесом. А ми пропонуємо різні технологічні рішення цього виробництва.

- Чи був вибір професії мрією дитинства?

- Завжди, ще з раннього дитинства, казала, що буду Директором, і зробила все, щоб таки стати ним. Більше всупереч обставинам, долі чи ще чомусь, на що усі інші жаліються. Я використовувала кожен шанс та можливість навчатися, розвиватися, спілкуватися з розумнішими й більш досвідченішими людьми. І досі постійно вчуся, не зупиняюся.

- Жінка у бізнесі сьогодні: це складно? Чи відчували ви дискомфорт від знаходження у бізнес-середовищі, пов’язаний з гендерними упередженнями?

- Це одна з моїх тем виступів та тренінгів, які проводжу для мотивації дівчат розпочинати власну справу та легше долати подібні перешкоди. Жіноче лідерство в Україні завжди зазнавало дискримінації  і це не лише у бізнесі.  Звісно іноді у мене теж виникали різні ситуації, які створювали додаткові перешкоди, але для мене це є додатковими стимулами та точками росту, але того потрібно навчитися, як мінус переводити в плюс.

Світові експерти  вважають, що саме жіноче підприємництво є більш соціально відповідальним, клієнтоорієнтованим та забезпечує кращі перспективи розвитку економіки світу. Ця формула успіху виведена в різних країнах, тому й велика кількість міжнародних програм розвитку присвячена розвитку жіночого підприємництва. Тому також активно долучаюся до реалізації таких програм у нас в країні.

- Наскільки Україна сьогодні привітна для молодих бізнесменів? Чи може вчорашній випускник вишу відкрити свій бізнес і успішно його розвивати?

- При великому бажанні не має нічого не можливого. В Україні величезна кількість незайманих ніш у бізнесі. Конкуренція в деяких сферах на дуже низькому рівні. Тому молоді з креативним мисленням та правильними підходами місце на олімпі майбутніх креативних індустрій. Також зараз розпочинаємо кілька програм для розвитку й підтримки стартапів.

- Розкажіть про Вінницький Клуб ділових людей. Чим в основному займається організація? Які головні досягнення Клубу ви можете виділити?

- Це моє головне хобі та пристрасть в житті! Досягнень насправді дуже багато і тут не одна стаття потрібна. Починаючи з великої кількості підписаних міжнародних договорів про співпрацю з партнерами з різних країн, які допомагають організовувати закордонні бізнес місії для наших підприємців для обміну досвідом та виходу на зовнішні ринки; співпраці з партнерами з міжнародними програмами розвитку МСБ (ЄБРР, ПРОМІС, USAID); проведення величезної кількості тренінгів, семінарів, круглих столів та форумів для бізнес спільноти, а також створення майданчику, де підприємці спілкуються в колі однодумців, обмінюються досвідом, ідеями та починають партнерські відносини.

Все це мені вдалося зробити за 9 років, перебуваючи на посаді президента Клубу. Маю класну, молоду команду, які розвиваються та ростуть разом зі мною. Для багатьох я є ментором, успішним прикладом. Люблю цю роботу та отримую велике задоволення від щирої вдячності підприємців.

- Як давно ви живете у Вінниці? Наскільки сильно змінилось місто за ваше життя у ньому?

- Все своє свідоме життя живу у Вінниці. Для мене це найкраще місто в світі, яке динамічно розвивається і я маю пряме відношення до його розвитку, вкладаючи частину своїх сил, сплачуючи чесно податки, як підприємець та популяризуючи місто, як громадський діяч. Пишаюся тим, що я вінничанка!

- Як ви думаєте, наскільки Вінниця фотогенічна? Як на вашу думку, чого не вистачає місту, щоб стати ще красивішим та фотогенічнішим?

- В нашому місті є велика кількість чудових місць, але тут точно ніколи не буде досить. Тому саме з розвитком інфраструктури, залученням інвесторів, які будуть створювати креативні проекти, кожного разу у Вінниці буде з’являтися нові, ще цікавіші локаціі.

- Розкажіть, як ви дізнались про проект «City Style»? Чому вирішили взяти участь?

- Як вже казала вище, у мене гарна команда, яка слідкує за всіма подіями, які я зі своєю зайнятістю можу й пропустити. Гарний проект, Костя – класний фотограф, мені дуже подобаються його роботи. Чому б ні?

- На яких локаціях ви фотографувались для проекту?

- Для фотографування ми обрали Центральний парк, де я знаю кожен куточок, адже багато гуляла там і в студентські часи, і з моїми дітками. Тому все було легко і невимушено, а ще – тому, що з Костянтином дуже комфортно співпрацювати.

Ми продовжуємо уважно слідкувати за перебігом проекту «Сity Style», а також – ділитись з вами усіма подробицями. Читайте наші бесіди з іншими учасниками за посиланням.

Читайте також