Костянтин Ревуцький : ”Ми вирішили показати Вінницю з іншого ракурсу”
15:17 23.08.2018
253

Якщо ви щодня ходите вулицями Вінниці і надвечір, зустрівшись з друзями чи близькими, нарікаєте на те, що у місті вже немає де фотографуватись, фотопроект “City Style” Костянтина Ревуцького, що виходить за підтримки Людмили Станіславенко, змусить вас подумати інакше та подивитись на місто під іншим, свіжим кутом. Кореспондент основного медіапартнеру, інформаційного порталу “ILikeNews” поспілкувався з фотографом, який показує місто та цікавих особистостей у ньому під іншим кутом, а також - нетривіальні локації, про фотогенічність яких ви точно не здогадувались раніше.

Вже заінтриговані? Читайте більше у нашому ексклюзивному інтерв’ю!

- Розкажи, будь-ласка, про свій новий проект. Що то буде?

- Це друга частина минулорічного проекту street-фотографії  “Модне місто”, в якому брали участь приблизно тридцять осіб: відомих вінничан та українців. Серед них - Василь Вірастюк, Ольга Сумська, репер Ярмак, Роман Головащенко, Володимир Козюк, Людмила Станіславенко. Цього року ми вирішили показати Вінницю з іншого ракурсу, головними героями стануть інші відомі люди та минулорічні моделі, з якими було дуже приємно працювати. Можливо, якщо вийде, втіломо такі проекти у інших містах, якщо знайдеться час, бажання та спонсори.

- В інших містах? Наприклад?

- В усіх містах, що відгукнуться, однак на це потрібен час і гроші. Цей проект, як і інші потрібно презентувати, як мінімум потрібні медіапартнери, дизайнери, візажисти, стилісти. Цього року з нами працюватиме стиліст Олена Проценко, вона підбиратиме для моделей образ, гармонічно поєднувати з локацією. Командна робота для мене - вище за все, я звик так працювати.

- А які локації у Вінниці є цікавими та нетривіальними для фото?

- У Вінниці багато всього, потрібно тільки бачити, дивитись. Минулого року ми фотографували Сашу Теренчука біля Башти, але ми не показували саму Башту, а тільки саму її текстуру. І Людмилу Станіславенко ми фотографували на Соборній, вулиця була в розмитому фоні, але містяни знають, що це за вулиця.

- Чого у Вінниці в такому ключі не вистачає? Що б хотілось додати у місто?

- В місті є над чим працювати, незважаючи на те, що Вінниця вже вчетверте стає найкращим містом для проживання. Однак, локацій для фото дуже багато.

- І, далеко не відходячи від теми міст. Яке українське місто, на твою думку, є найфотогенічнішим?

- Кожне місто фотогенічне по-своєму. Я думаю, в кожному місті знайдеться тисяча локацій для людини, яка їх бачить. Наприклад, перша фотосесія цьогорічного проекту, що пройшла з Романом Гахом. І здавалось би, Староміський міст і його “підмістя” - це нічого особливого, але фото вийшли дуже круті.

[caption id="attachment_197611" align="aligncenter" width="960"] Роман Гах, фото: Костянтин Ревуцький[/caption]

- Повернемось до моделей. Хто буде брати участь цього року?

- Цього року серед моделей будуть журналісти, телеведучі, спортсмени. У нас дуже багато відомих та успішних містян, однак, я думаю, що ми також запросимо приєднатись пересічних вінничан, зі звичайними та незвичними професіями. Головне - творчий підхід та імпровізація, показ інакших локацій у нашому місті.

- Кого найцікавіше знімати?

- Всіх цікаво, адже кожна людина унікальна по-своєму. У проекті люди різні: і з політики, і зі спорту. Усіх цікаво пізнавати через об’єктив.

- А де вінничани зможуть побачити фотопроект?

- Я думаю, що по закінченню можна влаштувати виставку, презентацію у Вінниці. Якщо встигнемо, то може на площі Гагаріна, як у минулому році. Тоді прийшло дуже багато людей, презентацію ми влаштували на вулиці, у форматі слайд-шоу. Ще будемо вирішувати.

Ми будемо уважно слідкувати за перебігом проекту і ділитись з вами новими інтерв’ю з учасниками, фото з бекстейджу зйомок та цікавими історіями з процессу створення по-справжньому надихаючого проекту.

Читайте також