Кулеба: війна не лише проти нас – це також війна проти Європи
19:38 03.08.2022
254

Росія веде війну не лише проти України, а й проти Європи, лише іншими методами. Про це в інтерв'ю агентству "Укрінформ", яке вийшло 3 серпня, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кулеба зазначив, що українські посли в іноземних державах у серпні не йдуть на канікули.

"Завдання перед послами та іншими дипломатичними працівниками стоїть дуже чітке – навіть, умовно кажучи, на пляжі європейські дипломати й посадовці, включно із чиновниками Єврокомісії, повинні займатися протидією російській агресії у Європі. Адже це війна не лише проти нас – це також війна проти Європи, просто в Україні Путін воює ракетами, а у Європі – цінами на газ, інфляцією та пропагандою. Тому всі посли мають знати, де хто відпочиває, і в разі потреби додзвонитися чи достукатися до партнерів, навіть якщо телефон буде вимкнений", – сказав він.

Також міністр зазначив, що він «не має ілюзій щодо Білорусі, а є тверезий аналіз того, що відбувається, і яким чином не давати додаткових приводів» диктатору Лукашенку «ухвалювати ті чи інші рішення».

«Я вже говорив публічно, і моя позиція не змінилася: якщо білоруські збройні сили зайдуть на територію України, я негайно надішлю пропозицію розірвати з ними дипломатичні відносини. А щодо того, що з території Білорусі відбувається обстріл, мені здається, немає сенсу прив'язувати це до дат. Те, що у повітряному просторі Білорусі літають російські бомбардувальники – іноді просто тренуються, іноді стріляють – це наша щоденна реальність», - сказав міністр.

Кулеба наголосив, що Білорусь є співучасником збройної агресії проти України і це «не підлягає жодним сумнівам, а тому жодних виправдань режиму у Білорусі немає і не буде».


 

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також