Данілов нагадав про кримінальну відповідальність за зйомки військових об'єктів
13:00 24.03.2022
252

Секретар РНБО Олексій Данілов закликав громадян не робити фото й відео українських воїнів, військових об'єктів, гуманітарних конвоїв, нагадавши про відповідальність, -про це Данілов сказав під час телемарафону.

"Навіщо громадянам нашої країни фотографувати наших військових, їхні обличчя і там, де знаходиться наша техніка? Не фотографуйте наші гумконвої, не фотографуйте наших військових. Закликаю всіх цього не робити, потім буде розбиратися контррозвідка, чи він працював на російську федерацію, чи це була якась звична річ... 7, 8, 10 років (ув'язнення – ред.) може бути, якщо на цей об'єкт після цього (станеться атака – ред.), як буде розуміння, що саме з вашого телефону відправлялася комусь, навіть друзям, інформація, і сталося те, що сталося. Це буде для вас вирок на все життя. Це війна, це не іграшки... Те, що сталося в Києві з цим центром, це тому підтвердження", – сказав Данілов.

Він закликав громадян не тільки не робити фото та відео під час війни, а й не передавати їх один одному в будь-який спосіб.

"Дуже легко відслікувати, де знаходиться в цей момент телефон. Тому я застерігаю всіх не робити цього, бо ворог через системи відслідковування може дуже швидко вирахувати, де саме знаходиться, яка система координат, де була зроблена ця річ... Я хотів би звернутися до всіх громадян, що треба бути пильними, і те, що стосується відео, фото ні в якому разі не передавати ні в які засоби, навіть проміж собою. Це дуже небезпечна річ. Майте на увазі, що можуть постраждати наші люди", – зазначив секретар РНБО.

Раніше повідомлялося, що один з ТРЦ у Подільському районі Києва російські війська обстріляли через те, що місцевий мешканець зняв на камеру і злив в мережу місцезнаходження техніки ЗСУ в цьому районі.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також