війська рф взяли в заручники батька мелітопольської журналістки - голова НСЖУ
14:22 23.03.2022
253

Російські військові взяли в заручники літнього батька відомої мелітопольської журналістки, директорки видання "Главная газета Мелитополя" та онлайн-медіа "Ріа-Мелітополь", члена Національної спілки журналістів України Світлани Залізецької.

Як передає Укрінформ, про це голова НСЖУ Сергій Томіленко повідомив у Фейсбуці.

Сьогодні о 7-й годині ранку військові рф вдерлися до будинку Залізецької. "Озброєні люди провели повний обшук приміщень. Оскільки пані Залізецька у той момент не була вдома, то вони взяли у заручники її 75-річного батька", заявив Томіленко з посиланням на журналістку.

"Вони справжні фашисти! Передають через знайомих у місті, що вимагають, аби журналістка особисто з’явилася до них, і лише за цієї умови дадуть свободу моєму батьку, старому чоловіку, який нещодавно переніс інсульт, - заявила Залізецька. – Під час обшуку перевернули все в будинку, у батьків вилучили телефони".

Журналістка з міркувань безпеки певний час тому виїхала з Мелітополя, але продовжує активну діяльність сайту "Ріа-Мелітополь" для об’єктивного інформування про російську окупацію.

Залізецька зазначає, що у неї була розмова із проголошеною ворогом "новою керівницею Мелітополя", депутаткою міської ради Галиною Данильченко.

"Вона мені розповідала про те, яка кар’єра мене чекає у Москві, що треба мирно співпрацювати", - сказала журналістка.

Національна спілка журналістів України висловлює повну підтримку і солідарність Залізецькій та вимагає від росіян негайно відпустити її батька.

Джерело

Автор: Павло Петрушко
Читайте також