СБУ викрила псевдомінера, який «тероризував» ТРЦ у Вінниці
15:35 09.04.2024
319

Служба безпеки викрила псевдомінера, який організував хвилю анонімних повідомлень про мінування торгівельно-розважальних центрів у Вінниці.

Під час досудового розслідування встановлено, що мотивом злочину для правопорушника було "провчити" залицяльника його знайомої. Згідно з розробленим планом, аби відвести від себе підозру фігурант підшукав у соціальній мережі виконавця. За вказівкою неповнолітнього «виконавець» надіслав на електронну пошту ТРЦ листи про замінування, зі скриньки, яка начебто належить хлопцю, якого він хотів покарати за образу подруги. Також у листі адресат мав зазначити анкетні дані та номери мобільних телефонів опонента та його матері», - зазначено у повідомленні.

5 квітня слідчі Вінницького райуправління поліції за процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомили правопорушнику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 та ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (організація завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками). Санкція статті передбачає до шести років ув’язнення.

Спецслужба перевіряє зловмисника та вилучені речові докази на предмет можливої співпраці з країною-агресором, оскільки за інформацією СБУ, до поширення хвилі псевдомінувань ймовірні причетні ворожі спецслужби.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також