З 3 грудня уряд запровадив нові правила для осіб, які в’їжджають із країн зі стрімким поширенням штаму «Омікрон»
15:33 03.12.2021
258

З 3 грудня Україна запроваджує обов’язкову самоізоляцію для осіб, які повернулись із країн, де стрімко поширюється новий штам коронавірусу “Омікрон”. Відповідні зміни внесли до Постанови №1236 під час засідання Кабінету Міністрів України 1 грудня. 

Йдеться про Південно-Африканську Республіку, Республіку Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівство Лесото, Королівство Есватіні, Республіку Мозамбік, Республіку Малаві. 

Тепер особи, які понад 7 днів перебували на території вказаних країн протягом останніх двох тижнів, повинні будуть піти на самоізоляцію. Тривалість самоізоляції  – 14 діб. 

Важливо, що самоізоляція стосується громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України, є подружжям або дітьми громадян України, які повертаються в Україну з території вищезазначених країн. 

Наявність вакцинації, негативного тесту чи сертифікату про одужання не є підставою для непроходження самоізоляції чи її дострокового припинення. 

Іноземцям та особам без громадянства, які постійно або тимчасово не проживають в Україні та протягом останніх 14 днів перебували на території вказаних держав більш як сім днів, в’їзд забороняється взагалі. 

Винятками є іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України, є подружжям або дітьми громадян України, працівниками іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей, а також інших категорій іноземців та осіб без громадянства за погодженням з Міністерством закордонних справ.

Автор: Марія Петренко
Читайте також