В Ізраїлі почали в тестовому режимі вводити четверту дозу вакцини від COVID-19
09:12 03.01.2022
268

В Ізраїлі стартували дослідження четвертої дози вакцини від коронавірусу. Планується з'ясувати її користь і те, наскільки вона необхідна.

Про це повідомляє ізраїльське видання Newsru.co.il.

Відтепер усі люди, старші 60 років, а також медичний персонал мають пройти ще одну вакцинацію, заявив глава ізраїльського уряду Нафталі Беннет у неділю, 2 січня, на пресконференції в Єрусалимі.

Відповідне рішення було прийняте виходячи з епідситуації в країні. Четвертий укол особи віком від 60 років та медпрацівники зможуть зробити через чотири місяці після отримання третьої дози.

"Хвиля "омікрону" вже тут, і ми маємо захистити себе", - підкреслив Беннет. У четвер міністерство охорони здоров'я Ізраїлю схвалило четверте щеплення від коронавірусу та людей з ослабленою імунною системою. У МОЗ також нагадали, що 30 грудня Аш дозволив щеплювати четвертою дозою COVID-вакцини людей з імунодефіцитом.

Ізраїль став однією з перших країн світу, де була введена четверта доза вакцини від COVID-19. Незабаром після цього четверта кампанія вакцинації була поширена на мешканців будинків для людей похилого віку та пацієнтів геріатричних центрів.

В Ізраїлі першу дозу антикоронавірусної вакцини отримали 70% громадян, другу - 63%, а ще 45% щеплені вже третьою дозою.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також